Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/.sites/125/site7805860/web/wp-content/themes/neeon/functions.php on line 84

Shoqata “BASHKIMI”- Linz ndihmoi refugjatët sirian

Nga ditët e para, kur në Austri u evidentuan nje numër i madh i emigrantëve sirian, Shoqata “BASHKIMI” filloi me aksione humanitare në përkrahje të tyre, duke ndihmuar në mënyra të ndryshme.

Ndihmat e para që i´u dërguan refugjatëve, ishin kryesisht rroba dhe veshmbathje, të cilët për një kohë shumë të shkurtër, nga shpallja e lajmërimit, u tubuan nga anëtarët e shoqatës. Kjo nuk mbaroi me kaq, duke parë se gjendja po përkeqësohet, nisur nga rritja e numrit te refugjatëve dhe ndryshimi i temperaturave, aksioni u zgjerua edhe më shumë, derisa filloi edhe grumbullimi i të hollave për te blerë gjërat e nevojshme për ta.

Më datë 17.10.2015 një ekip nga Shoqata “BASHKIMI”, vizitoi një qendër strehimi të refugjatëve dhe shfrytëzoi rastin t´i dhuroj gjërat që kishin blerë enkas për refugjatët.

Aksionet humanitare vazhdojnë edhe më tej, si për rastin e lartëpërmendur ashtu edhe për raste tjera në nevojë.

 

Me respekt,

Kryesia e Sh. “BASHKIMI”